Entistä ehompi urheilukenttä

Asset 2

17.6.2020

HV-Maarakennus toteuttaa parhaillaan viime vuoden elokuussa aloitettua Kemin Sauvonsaaren urheilukentän remonttia. Projekti saatettiin alulle Kemin kaupungin tarjouspyynnöllä, johon HVM tarjosi työtä ja tuli valituksi hankkeen urakoitsijaksi.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Peruskorjaus koskee juoksuratoja sekä kaikkia hyppy- ja heittolajien suorituspaikkoja. Valtion kielteisen avustuspäätöksen vuoksi hankkeen kustannuksia karsittiin hieman.

– Hanketta ei lähdetty toteuttamaan aivan täydessä mittakaavassa, HVM:n projekti-insinööri Ossi Mäkipörhölä toteaa.

– Kentän kantavan kerroksen massanvaihtoa esimerkiksi madalloitettiin, ja lisäksi tehtiin muutamia pienempiä karsintoja.

Kaiken kaikkiaan kentän kunnostus alkoi olla jo varsin ajankohtaista.

– Käytännössä kenttä ei ollut enää muodossaan, eikä täyttänyt IAAF-hyväksyntää, Mäkipörhölä toteaa.

– Aika oli tehnyt tehtävänsä. Käytön jäljen näki erityisesti kentän halkeamissa, puhkikulumissa ja pituushyppykaukaloiden puuosissa. Peruskorjauksen myötä kentästä tulee Suomen yleisurheiluliiton hyväksymä.

Sauvonsaaren kentän peruskorjaus on Mäkipörhölän mukaan yritykselle mittasuhteiltaan ja haastavuudeltaan sopiva.

– Urakoimme Keminmaan kentän noin 10 vuotta sitten, joten meillä on tietoa ja käytännön osaamista tällaiseen jo sieltä saakka.

Hanke on ollut niin suurelle yleisölle kuin HVM:lle erittäin mieleinen.

– Lähtökohtaisesti korviini on kantautunut tietoa vain ja ainoastaan positiivisesta vastaanotosta – soraääniä en ole onnistunut kuulemaan, Mäkipörhölä naurahtaa.

– Olen tykännyt itsekin tästä työmaasta alusta saakka ja meillä on hyvä porukka töissä, joten hanketta on erittäin mukava toteuttaa.

Sauvonsaaren kentän saneerauksen on määrä valmistua heinäkuun alussa.