Nyt myös maalämpö-, porapaalutus- ja ankkurointityöt

Asset 2

22.11.2022

HV-Maarakennus Oy on monipuolinen maanrakentamisen ammattilainen. Yrityksemme tarjoaa kokonaisvaltaisen paketin, johon kuuluu rakennusten purkutyöt, purkutavaran murskaus (myös kohteessa) ja kierrätys, kaivantojen tukiseinät teräspontein, tukiseinien ankkuroinnit ja palkitukset sekä maarakennustyöt.

Maalämpö

Maalämpöporauksiin olemme panostaneet runsaasti. Tällä hetkellä kalustoon kuuluu kaksi yksikköä. Toinen yksikkö on varusteltu markkinoiden tehokkaimmalla Atlas Copco Y-35 kompressorilla, joka ei kaihda syvempiäkään porauksia.

Toisen mukana kulkee myös uusi ja toimintavarma Atlas Copco X28 mallin kompressori, joka on tehokkaimmillaan 200–250 m syvyisillä porauksilla.

Kivituhkat saadaan kerättyä juuri maalämpöporausta varten suunniteltuihin keinukippikontteihin. Näin varmistetaan, että pihat pysyvät mahdollisimman siisteinä.

Käytössämme on myös lämmitettävä ja eristetty kolmen kuution vesisäiliö, jolla varmistetaan lämpimän veden saanti poraus-, injektointi- ja valutöissä.

Tarvittaessa käytämme separointikonttia, jolla voidaan erottaa porauksessa syntyvästä harmaavedestä porauspartikkelit ja ohjata vesi kontista maastoon, myös kaupunkiolosuhteissa.

Keväällä 2023 on lisäksi tulossa uutta kalustoa:

  • Täysin uusi Stage V päästönormit täyttävä, markkinoiden tehokkain Atlas Copco Y-35 Kompressori.
  • Täysin uusi Stage V päästönormit täyttävä Qmatec 407 C2 poravaunu.

Ankkurointi ja porapaalutus

Teemme myös porapaalut 323 mm putkikokoon asti sekä väliaikaiset ja pysyvät ankkuriporaukset sekä ankkurikotelot.

30 tn kaivinkoneeseen rakennettu poramasto takaa nopean ja tarkan porauksen. Kalusto on tehokas ankkureiden poraustöissä, sekä isommilla porapaalutuskentillä, esim. tuulivoimapuistojen perustustöissä. Suoritamme tarvittaessa myös injektointityöt ja ankkureiden asennukset.

Tulevan kaluston kone soveltuu kellariporauksiin sekä muihin ahtaisiin tiloihin, vaihdettavan lyhyemmän maston sekä sähköisen voimayksikön ansiosta. Kone saadaan tarvittaessa toimimaan erillisellä voimayksiköllä, joka voidaan sijoittaa rakennuksen ulkopuolelle. Tällä koneella voidaan porata putkikokoja 114,3 mm – 220 mm.

Turvallisuus ja dokumentit kunnossa

Työturvallisuus on meille tärkeää. Jokainen työntekijä perehdytetään omaan työtehtäväänsä ja jokaiseen työkohteeseen. Suojavarusteet ovat aina kunnossa. Koneet tarkastetaan aina ennen käyttöönottoa ja tarkastus dokumentoidaan.

Tilaajalle toimitetaan työ- ja laatusuunnitelma sekä työturvallisuussuunnitelma työmaan alussa. Työmaiden dokumentointi on selkeää ja toimitetaan viipymättä tilaajalle.

  • Aikatauluissa pysyminen ja tilaajalle tiedottaminen
  • Nykyaikainen, huollettu ja juuri oikea kalusto oikeaan työhön
  • Koulutettu ja osaava henkilökunta
  • SFS-EN14001:2015 standardin mukainen ympäristöjärjestelmä käytössä

Teemme porauksia yrityksille ja yksityisasiakkaille. Toiminta-alueemme porausten osalta on tällä hetkellä Lappi, Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa, mutta isompia kohteita tarjoamme mielellämme koko Suomen ja Ruotsin alueelle.

Maalämpö-, poraus- ja ankkurointiasioissa teitä auttaa:
Mikko Räinä
p. +358 (0)40 357 80 29
mikko.raina@hvm.fi