Porapaaluja mataliin tiloihin

Asset 2

18.6.2024

Rakennuksien muutostöissä joudutaan usein sisätiloissa tekemään uusia perustuksia, joiden pitää ottaa vastaan suuria kuormia painumatta. Perustukset voidaan tukea porapaaluilla kallioon. Sisätilojen mataluus asettaa haasteita porapaalutuksen suorittamiseen. HVM Infra Oy ratkaisee ongelman! Uudella kalustollamme voidaan toteuttaa porapaaluja 2,4 m korkeissa tiloissa. Koneen leveys on ainoastaan 1700 mm. Siksi kone saadaan helposti ahtaaseenkin työkohteeseen.

 

K-supermarket Revontori

Haukiputaalla sijaitsevan Revontorin remontin yhteydessä tarvittiin sisätiloihin uusia pilareita ja niiden alle porapaaluihin tukeutuvat perustukset.

HVM Infra Oy:n Qmatec-poravaunu ajettiin sisään liikkeen pariovista, joiden leveys oli vain muutaman miillimetrin leveämpi kuin poravaunu. Kuljettajan ja apumiehen yhteistyöllä kone saatiin ovesta sisään ja kovan työn jälkeen taipumaan myös tiukasta käännöksestä työkohteeseen. Halkaisijaltaan 115 mm porapaalut porattiin lattian betonilaattaan sahatusta aukosta kallioon 1,5 metrin pätkissä. Jatkokset tehtiin hitsaamalla. Työ tehtiin yöaikaan, jottei kaupan asiakkaita häirittäisi. Kun porapaalut olivat valmiit, ajettiin poravaunu taas millintarkasti ulos ja sähkökäyttöinen kaivinkone tuotiin sisälle kaivamaan perustuksen kuoppa. Kuopasta kaivetut maa-ainekset ajettiin sähkökäyttöisellä dumpperilla päästöttömästi ulkona odottavalle vaihtolavalle ja kuljetettiin pois.

 

Myös sähköllä fossiilivapaasti

Revontorin työ tehtiin poravaunun dieselmoottorin voimalla ja pakokaasut ohjattiin pölynpoistoimurilla ulos. Qmatec-poravaunuamme voidaan kuitenkin käyttää myös sähköisesti eli täysin päästöttömästi sisätiloissa. Silloin kytketään sähköinen hydrauliyksikkö sähköverkkoon ja voima johdetaan hydrauliletkuilla poravaunuun. Näin pakokaasuja ei synny ollenkaan ja työ voidaan suorittaa ilman päästöjä.

 

Porapaalut kellareihin ja parkkihalleihin

Parkkihallit ovat yleistyneet ahtaissa kaupunkiympäristöissä ja niihin tehdään joskus muutostöitä. HVM Infra Oy:n pienikokoisella poravaunulla päästään ketterästi sisään esimerkiksi ajoramppia pitkin. Myös kellaritiloihin ja muihin mataliin tiloihin voidaan tehdä porapaalutuksia, kunhan koneelle saadaan järjestettyä ajoreitti työkohteeseen. Voimme tehdä porapaaluja kokoluokissa 115, 140 ja 170 mm. Porattavan tilan minimikorkeus voi siis olla 2,4 m. Poratessa syntyvä poraussoija eli porareistä nouseva maa- ja kiviaines sekä mahdollinen runsas vesi voi aiheuttaa haasteita, mutta myös niihin olemme löytäneet ratkaisut yhdessä laitetoimittajan kanssa.

 

Mikäli tarvitset porapaalupalvelua hankaliin, ahtaisiin kohteisiin, teitä palvelee:

HVM Infra Oy:n Oulun aluepäällikkö

Onni Kilpeläinen 050 340 8603, onni.kilpelainen@hvm.fi ja

HVM Energy Oy:n

Mikko Räinä 040 357 8029, mikko.raina@hvm.fi.